2014. 02. 14.

Ökoanyu


Egyszerűen zöld

Nagy Réka

Anyukaként lótunk-futunk, bevásárolunk, főzünk, takarítunk, gyereket nevelünk, dolgozunk. Miközben a lehető legjobbat akarjuk családtagjaink és a környezetünk számára - fontos kérdésekkel kerülünk szembe nap, mint nap az élet bármely területén. 
Mivel fürödjön a család? Hogyan legyen otthon tisztaság? Miként kerüljön az asztalra finom és egészséges étel? Olyan könnyű lenne, ha egyértelmű válaszok lennének. De nem ússzuk meg az utánajárást és a dilemmákat. Segítséget viszont kaphatunk. Rengeteget. Azoktól, akik már végigküszködték magukat ezeken a kérdéseken, és találtak rá válaszokat, megoldásokat, amelyeket meg is osztanak velünk.
Ökoanyu és az ő könyve ilyen. Minden egyes termék, amit a kosarunkba teszünk egy döntés. Mi hozzuk meg. Hiszünk abban, hogy minden egyes pici lépés, amit a környezetünkben teszünk, számít. 



Részletek:

"....A nagy üzletek profi módszerekkel csábítanak felesleges pénzköltésre. Ne hagyatkozz "polctrükkökre"
"A nagy bevásárlóközpontok helyett vásárolj piacon vagy helyi boltban. Kutasd fel a jó helyeket!"
forrás:http://www.libri.hu/konyv/nagy_reka.okoanyu.html

500 tipp takarékos háziasszonyoknak


Az 500 Tipp egy háztartási tanácsadó kézikönyv, mely három nagy fejezetre dekoráció, háztartás, konyha bontva ad praktikus, ötletes, jól használható tanácsokat az olvasóknak. A könyv lapjain egyaránt találhatunk útmutatást arra nézve, hogy hogyan válasszunk falszínt, mire ügyeljünk a gyerekszoba kialakításánál, vagy hogy hogyan spórolhatunk az energiával, mint hogy mit kezdjünk a konyhai maradékokkal, hogyan tartsuk tovább frissen a zöldségeket vagy hogyan tartsuk karban konyhai készülékeinket. A fekete-fehér kötet nem tartalmaz fotókat, de a recepteket kedves, békebeli stílusban megalkotott, humoros illusztrációk egészítik ki.


Részletek a könyvből:" Ha a fizetendő számlákat csoportos beszedési megbízással rendezzük, mindegyikhez állítsunk be egy felső limitet.Így nem érhet bennünket meglepetés, ha pl. megérkezik és azonnal levonásra kerül egy nagyobb összeg( pl. az éves villanyszámlakülönbözet, ha év közben átalányt fizetünk)......""Ha lehet, mindig kész bevásárlólistával menjünk vásárolni, és attól ne térjünk el. Ha nem tudjuk pontosan mire is van szükségünk, sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy felesleges holmikat is megvásárolunk."

"Ne menjünk úgy vásárolni, hogy tele van a pénztárcánk, hogy éhesek vagyunk, és hogy a barátnőnkkel trécselünk közben. Koncentráljunk a vásárlásra!"  


forrás: http://www.libri.hu/konyv/500-tipp-takarekos-haziasszonyoknak.html